
Boyutsal Nefes® ile
…daha fazla YAŞAM
Boyutsal (Multidimensional) Nefes®, varlığın tüm boyutlarına etki ederek güçlü bir değişim ve dönüşüm yaratan, nefes ve beden merkezli bütüncül bir yaklaşımdır.
Boyutsal Nefes® tekniği, bağlantılı nefeslerle diyafram kasını çalıştırırken, beden üzerinde yer alan tetik noktalarına bası uygulanarak yapılır. Böylece, bedendeki duyumlar kişinin farkındalığına gelir, bloke olmuş enerjiler çözülür ve bedenin kendini iyileştirme kapasitesi yeniden aktive edilir. Seans sonunda ise, aromatik yağ uygulaması ile kişi derin gevşemeye bırakılır.
Varlığımızın tüm boyutlarını farketmeye odaklı Boyutsal Nefes® tekniğini uygularken, nefes alma, duyumsama, hissediş ve içsel iyileşme gücümüzden faydalanıyoruz. Yaşadığımız zorlu deneyimlerden kalan stres ve gerilim yükünü, kendi kaynaklarımızı kullanarak fiziksel ve enerji bedenlerimizden boşaltıyoruz. Boyutsal Nefes®’te ilerledikçe, duygu ve beden farkındalığımız artıyor. Böylece bedenimizi dinlemeyi ve onun iyileşme gücüne güvenmeyi öğreniyoruz. Boyutsal Nefes® tekniği ile bütünsel iyilik halimiz arttıkça, çevremizle ilişkilerimizde korku değil, merak ve keşfetme hali hakim oluyor. Bu dünyadaki tüm deneyimlerimizi olduğu haliyle kabul ederek yaşamı daha derinden deneyimleyebiliyoruz.
Daha fazla NEFES
♥ daha fazla SAĞLIK ♥
♥ daha fazla DENGE ♥
♥ daha fazla BAĞLANTI ♥
Doğru Nefes Alıyor musun? Peki ya doğru nefes almanın faydalarını biliyor musun? Bu linkte senin için pek çok güzel bilgi var!
Nasıl NEFES alıyoruz? Her an yaptığımız ama en az farkında olduğumuz şey Nefes Almak. Bunu keşfetmeye hazır mısın? Merak etme, son derece basit anlatacağız:)
Tetik Nokta (Trigger Points) terimini daha önce duydun mu? Ağrıların %93’ünde tetik noktaların bulunduğunu ve %85’inde ise tek nedenin tetik nokta olduğunu bilseydin bu linke muhakkak göz atardın:)
Tetik Nokta (Trigger Points)
Bedenini farket, onunla bilinçli bağlantı kur
Tetik Noktalar (trigger points), en basit tanımıyla, kas dokusunda oluşan ufak kasılma düğümcüklerdir.
Tetik nokta biliminin kökleri, batı tıbbında 1800’lü yıllara kadar uzanır. Tıp Literatürüne ise, 1942 yılında Dr. Janet Travell’in yaptığı bilimsel çalışmalar ile girmiştir. Dr. Janet G. Travell ve Dr. David G. Simons tarafından yazılan iki ciltlik “Miyofasiyel Ağrı ve İşlev Bozukluğu: Tetik Nokta El Kitabı”nda konuyla ilgili her şey detaylı olarak sunulmuştur.
Travell ve Simons, ağrı kliniklerinde yaptıkları araştırmalarda, ağrıların %93’ünde tetik noktaları bulmuş ve %85’inde ise tek neden olarak bunları görmüştür.
Kaza, düşme, gerilme ve aşırı yüklenme tetik noktaların bilinen nedenleridir. Kasların aşırı ve bilinçsiz kötü kullanımı tetik noktaların oluşumuna yol açar. Ayrıca gerilim, endişe ve günlük stres de tetik noktaların başlıca oluşma nedenleri arasındadır. Stres durumunda, yüzeysel soluk alıp verilir ve hatta nefes tutulur. Bu gergin anlarda, vücudu dinlerseniz göğüs ve karın bölgesinde gerilimi hissedilebilirsiniz. Kişi streslendiğinde kasları sürekli kastığının farkında bile olmayabilir. Alışkanlık olarak kasları devamlı kasılı tutmak, onların uykuda bile gevşemesine engel olur. Kasılı kas, sürekli çalışan kas demektir ve bu da tetik noktaların oluşmasına neden olur.
Boyutsal Nefes tekniği, bağlantılı nefeslerle diyafram kasını çalıştırırken, beden üzerinde yer alan tetik noktalarına bası uygulanarak yapılır. Böylece, bedendeki duyumlar kişinin farkındalığına gelir ve bloke olmuş enerjiler çözülür. Nefes anahtarı ile beden kapısı açılarak, varlığın tüm boyutlarının bütünleşmesi sağlanır.
Aşağıdaki linki tıklayarak, Tetik Nokta hakkında daha fazlasını keşfedebilirsin.
Vücudumuzdaki toksinlerin %70’si NEFES yoluyla atılır. İşte çarpıcı oranlar:
Nefes 70% Ter 20% İdrar 7% Dışkı 3%
Daha sağlıklı bir beden için, daha bol NEFES alın!
Diyafram o kadar yaşamsaldır ki, ona “2.ci KALP” de denir. Diyafram her hareketi sayesinde organlarımıza masaj yapar. Masaj yaptığı organlardan biri de Kalbimizdir. Kalbin etrafında, onu diyaframa bağlayan kaslarvardır. Böylece kalp, her nefes alış ve verişe bağlıdır. Kalbin sağ tarafı her zaman kirli kan, sol tarafı ise temiz kan taşır. Diyaframın her hareketi, kalbin sağ tarafının dolmasını sağlayan hayati bir fonksiyonu yerine getirir. Öyle ki, yerçekimi kuvvetine karşı, vücudun alt kısmından kalbe kan dönüşüne yardımcı olmak için tasarlanmış bir kas pompası olarak hareket eder.
Haydi! Diyaframınızı harekete geçirin ve alabildiğiniz en derin NEFESLERİ bol bol içinize çekin!
Nefes egzersizleri günlük stresi azaltır.
Washington Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, nefes egzersizleri günlük stresi %37 oranında düşürürken, gece uykusunun stres üzerindeki etkisi sadece %7.
Kilo verdiğimizde yağlar nereye gidiyor?
British Medical Journal’da yayınlanan çalışmada 100 yıldır sorulan soruya cevap veriliyor: kilo kaybettiğimizde yağlar nereye gidiyor? Çalışmanın ilk yazarı fizikçi Ruben Meerman, kilo verdiğimizde vücudumuzdaki yağın yüzde 84’ünü nefes olarak verdiğimizi keşfetti. Geri kalan yüzde 16 ise vücuttan sıvı olarak atılıyor. Vücuttaki atomların hareketlerini izleyerek bu sonuca varan bilim insanları, 10 kilo yağ yaktığınızda, bunun 8,4 kilogramının karbon dioksit olarak dışarı atıldığını keşfetmişler.
Aldığımız her NEFES, beyin hücrelerinin performansını direkt etkiler. Çünkü NEFESle aldığımız oksijenin %25’i beyin tarafından kullanılır.
Daha bol NEFES alarak, odaklanma, hızlı düşünme, hafıza, gibi fonksiyonlarımızı çok daha etkin kullanabiliriz!
Akciğerler neredeyse bir tenis kortu büyüklüğündedir!
Bu da nasıl oluyor demekte haklısınız elbette. Şöyle ki… Akciğerlerde üzüm salkımı şeklinde, çatallı keseler vardır. Bu keselere “alveol” adı verilir. Akciğerlerin her birinde 300 milyondan fazla alveol vardır. Kana oksijen ulaştıran ve akciğer yüzeyinin daha geniş olmasını sağlayan bu alveollerin toplam yüzey alanı bir tenis kortu büyüklüğündedir.
Yunuslar, her NEFESlerini “bilinçli” alırlar.
Biz insanlar için ise, NEFES almak, bilinçaltımızda farkında olmaksızın gerçekleştirilen, otonom sinir sisteminin bir fonksiyonudur. Başka bir deyişle, vücudumuz, biz dikkat etmesek bile kendiliğinden bizim için nefes alır. İşin ilginç yanı ise, aynı zamanda NEFES, otonom sinir sisteminin, kontrol edilebilen “tek” fonksiyonudur. Yani, elimizi kolumuzu nasıl bilinçli hareket ettiriyorsak, NEFES’imizi de bilinçli alabiliyoruz. Bilinçli nefes almak, bizi tekrar merkezimize getiren çok güçlü bir araçtır. Pozitif hissetmemizi ve mutluluğun doğal haline ulaşmamızı sağlar. Sağlıklı ve mutlu bir yaşamın sırrı “Bilinçli NEFES”te saklıdır.